Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
ИндексГалерияТърсенеПоследни снимкиРегистрирайте сеradioВход

 

 немска кухня

Go down 
АвторСъобщение
bella
moderator
bella


Брой мнения : 58
Местожителство : BG-DE
Registration date : 07.09.2008

немска кухня Empty
ПисанеЗаглавие: немска кухня   немска кухня Icon_minitimeНед Ное 30, 2008 11:38 pm

Греяно вино Глювайн

Това греяно вино (Gluhwein) идва от Германия и е много популярно по коледните базари.
Идва от немското gluhender Wein, което означава пламтящо вино.



немска кухня Produkti

  • 4 л сухо червено вино
  • 500 мл бренди
  • 1 ч.ч. захар
  • 6 пръчици канела
  • 12 карамфилчета
  • щипка бахар
  • щипка индийско орехче
  • 2 бр. портокали
  • 1 бр. лимон

Виното се слага в голяма тенджера и се загрява на слаб огън. Когато
започне да се затопля се добавят захарта и подправките и се разбърква
докато захарта се разтвори. Добавя се брендито. Загрява се добре, но
без да завира. Добавят се нарязаните портокали и лимон. Оставя се на
котлона за около 1 час на слаб огън без да завира. През това време може
да се добави допълнително захар - по желание. Сервира се горещо,
гарнирано с портокалови резенчета.

Prost cheers cheers
Върнете се в началото Go down
bella
moderator
bella


Брой мнения : 58
Местожителство : BG-DE
Registration date : 07.09.2008

немска кухня Empty
ПисанеЗаглавие: Re: немска кухня   немска кухня Icon_minitimeНед Ное 30, 2008 11:41 pm

Паниран шницел с ябълки


немска кухня Produkti

  • 600 г телешко или крехко свинско месо от шол или ябълка
  • сол
  • черен пипер
  • 2 бр. жълтъци
  • 2 с.л. растително масло
  • 8-10 с.л. галета
  • 2 бр. го­леми ябълки
  • мазнина за пържене
Месото се почиства и се разрязва на 4 шницела ,
които се начукват леко от двете страни, посоляват се, наръсват се с
черен пипер и се остават да отлежат няколко минути. Междувременно се
прави рядка майонеза от жълтъци­те и растителното масло, в която се
потапят шницелите, след това се панират в галетата и се пържат в много
горещо расти­телно масло. Изваждат се в топла чиния, а в мазнината се
изпържват почистените и нарязани на кръгове ябълки. Шнице­лите се
гарнират с ябълките.
Върнете се в началото Go down
 
немска кухня
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
 :: 
у дома
 :: 
  • Моите манджи
  • -
    Идете на: