Паниран шницел с ябълки
- 600 г телешко или крехко свинско месо от шол или ябълка
- сол
- черен пипер
- 2 бр. жълтъци
- 2 с.л. растително масло
- 8-10 с.л. галета
- 2 бр. големи ябълки
- мазнина за пържене
Месото се почиства и се разрязва на 4 шницела ,
които се начукват леко от двете страни, посоляват се, наръсват се с
черен пипер и се остават да отлежат няколко минути. Междувременно се
прави рядка майонеза от жълтъците и растителното масло, в която се
потапят шницелите, след това се панират в галетата и се пържат в много
горещо растително масло. Изваждат се в топла чиния, а в мазнината се
изпържват почистените и нарязани на кръгове ябълки. Шницелите се
гарнират с ябълките.