| Три ябълки дневно могат да спасят от затлъстяване | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
megy moderator
Брой мнения : 260 Местожителство : Greece Registration date : 28.08.2008
| Заглавие: Три ябълки дневно могат да спасят от затлъстяване Съб Сеп 20, 2008 6:55 am | |
| Японски учени доказаха, че системното консумиране на ябълки драстично намалява количеството мазнини в организма. Публикуваните резултати от направените клинични изследвания свидетелстват, че изяждането на три ябълки преди основното хранене понижава съдържанието на мазнините в кръвта с най-малко 20%. По време на наблюденията, извършени от японските учени, на група хора преди храна е бил даван 600 мг ябълков полифенол – вещество, влизащо в състава на плодовете вещество, спомагащо разграждането на мазнините, съобщават от geneticsafety.org. Такова количество полифенол се съдържа в средно три ябълки. Направеният след храненето анализ на кръвта е показвал, че нивото на мазнините в кръвта на доброволците е било средно с около 20% по-ниско в сравнение с тези, на които преди обяд не са били давани никакви добавки. Според японските учени въздействието на ябълковия полифенол е несъмнено, но реалният му ефект върху намаляване риска от наднормено тегло все пак зависи и от количеството храна и хранителния режим. здраве.bg | |
|
| |
pipps форумът е негов дом
Брой мнения : 219 Registration date : 02.09.2008
| |
| |
bateto форумен маниак
Брой мнения : 68 Age : 64 Местожителство : Qстендил Registration date : 28.08.2008
| Заглавие: Re: Три ябълки дневно могат да спасят от затлъстяване Съб Сеп 20, 2008 5:48 pm | |
| Меги, ябълките си ги наредила в следния ред:Станишев - Симеон - Доган | |
|
| |
megy moderator
Брой мнения : 260 Местожителство : Greece Registration date : 28.08.2008
| Заглавие: Re: Три ябълки дневно могат да спасят от затлъстяване Нед Сеп 21, 2008 1:12 am | |
| Хубавите ябълки ги ядат прасетата,Бате | |
|
| |
Яя moderator
Брой мнения : 105 Age : 31 Registration date : 01.09.2008
| Заглавие: Re: Три ябълки дневно могат да спасят от затлъстяване Вто Сеп 23, 2008 12:40 pm | |
| Ами пробвала съм го тоя номер. Направо даже само на ябълки карах по 1 време. Ама пак съм си дебела. | |
|
| |
uragana форумен маниак
Брой мнения : 62 Registration date : 08.09.2008
| Заглавие: Re: Три ябълки дневно могат да спасят от затлъстяване Вто Сеп 23, 2008 7:45 pm | |
| | |
|
| |
pipps форумът е негов дом
Брой мнения : 219 Registration date : 02.09.2008
| Заглавие: Re: Три ябълки дневно могат да спасят от затлъстяване Сря Сеп 24, 2008 12:08 am | |
| - Яя написа:
- Ами пробвала съм го тоя номер. Направо даже само на ябълки карах по 1 време. Ама пак съм си дебела.
Защото ябълките сами по себе си обострят повече глада. Ако слушкаш, другият път ще ти кажа един широко използван от културистите метод - ядеш като разпран, но не трупаш ... | |
|
| |
oldcastle Admin
Брой мнения : 433 Registration date : 29.08.2008
| Заглавие: Re: Три ябълки дневно могат да спасят от затлъстяване Сря Сеп 24, 2008 3:55 am | |
| Ябълките са полезни и за черния дроб, заради високото съдържание на пектин. Пектинът неутрализира отровите, които се трупат в черния дроб и спомага за по-бързото им отделяне. | |
|
| |
uragana форумен маниак
Брой мнения : 62 Registration date : 08.09.2008
| |
| |
boy4o moderator
Брой мнения : 139 Age : 65 Местожителство : Sofia, BG Registration date : 29.08.2008
| |
| |
oldcastle Admin
Брой мнения : 433 Registration date : 29.08.2008
| Заглавие: Re: Три ябълки дневно могат да спасят от затлъстяване Съб Сеп 27, 2008 4:06 am | |
| А бе, Бойчо, по принцип с ракия всичко става ама... знам ли... | |
|
| |
boy4o moderator
Брой мнения : 139 Age : 65 Местожителство : Sofia, BG Registration date : 29.08.2008
| Заглавие: Re: Три ябълки дневно могат да спасят от затлъстяване Пон Сеп 29, 2008 1:11 pm | |
| Май не ми остава нищо друго, освен да опитам | |
|
| |
bella moderator
Брой мнения : 58 Местожителство : BG-DE Registration date : 07.09.2008
| |
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Три ябълки дневно могат да спасят от затлъстяване | |
| |
|
| |