|
|
| Пет 4удесни техники.... | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Гост Гост
| Заглавие: Пет 4удесни техники.... Пет Окт 03, 2008 2:03 am | |
| Елиминирането на негативни мисли е много важно Премахването на негативните мисли не е свързано просто с доброто отношение или с това да се чувстваш добре, или да бъдеш позитивен само заради самото усещане, въпреки че и това има своята полза. Смисълът е много по-дълбок. Изучаващият силата на подсъзнанието знае, че мислите са реални сили и че това, което мислим, директно влияе на нещата, които ни се случват. Нашето съзнание е като градина, а ние сме неговите опитни градинари. Чрез грижа и усърдие можем да създадем ботанически шедьовър, а ако пренебрегнем градината си, тя може да се превърне в рай за плевели - негативни мисли, колебания и провали. Разбирайки това, премахването на негативни мисли се превръща в наш дълг и отговорност.
Ще ви дам пет чудесни техники за премахване на негативни мисли от съзнанието ви. Всяка техника е отделна и независима. Всъщност някои от тези техники ще ви се сторят противоречиви, но всяка една от тях ще Ви помогне много при справянето с негативните мисли.
Първата техника се нарича - отрязване. Чрез тази техника, в мига, в който осъзнаете, че в мислите ви се е загнездила негативна мисъл, вие я изхвърляте от ума си. Не спорите с нея, не я анализирате, не се съпротивлявате срещу й, просто я отрязвате. В момента, в който усетите негативната мисъл, просто я отрежете и вкарайте в ума си напълно различна мисъл. А ключът е да го направите в мига, в който усетите негативната мисъл. Така че когато осъзнаете, че започвате да мислите негативно, действайте незабавно, отрежете лошата мисъл и я заместете с друга напълно различна мисъл.
Втората техника се нарича - поставяне на етикет. В момента, в който осъзнаете, че негативна мисъл преминава през ума ви, вместо да я отрязвате, както направихте чрез първата техника, сложете й етикет. Кажете си: „Това, което става вътре в мен е, че съм се поддал на дадена негативна мисъл." Това е всичко и продължете да си го повтаряте. Продължете да си напомняте „Това е просто една негативна мисъл. Просто една негативна мисъл." Ще споделя с вас една изумителна истина, която ще ви помогне страшно много при отърваването от негативните мисли. Ще я напиша с удебелен шрифт и бих искал да я прочетете поне три пъти преди да продължите, така че да се запечати в съзнанието ви. Ето я: Негативните мисли могат да ви повлияят, само ако реагирате спрямо тях. Върнете се и прочетете това твърдение още веднъж. Продължете да го четете, докато не осъзнаете, че реакцията ви спрямо негативните мисли всъщност им дава сила. В минутата, в която започнете да се тревожите за това, в минутата, в която започнете да реагирате на тази мисъл, в минутата, в която започнете да се вълнувате, то значи сте попаднали в нейна власт. Но когато осъзнаете, че негативните мисли имат власт над вас, само когато реагирате спрямо тях, то тогава просто избирате да не реагирате. Сложете й етикет. Подсещайте се, че това е само една негативна мисъл. И насочете ума си към нещо друго. Не попадайте в капана й като започнете да я обмисляте. Отхвърлете я. Още веднъж, негативните мисли могат да ви повлияят, само ако реагирате спрямо тях.
И така третата техника за премахване на негативни мисли е преувеличаването им до степен на абсурдност. Техниката на преувеличаване е страхотна, но трябва да преувеличавате мислълта до абсурдност. Ключовата дума е абсурдност, нелепост. Да кажем, че сте продавач, навън сте и провеждате разговори във връзка с продажби и внезапно мисълта ви връхлита: „О, но какъв е смисълът, няма да направя нито една продажба повече днес." Тогава се улавяте и си казвате: „Чакай малко, това е негативна мисъл." Чрез техниката на преувеличаване, може да си кажете още: „Точно така. Няма да продам нищо повече днес. Даже няма да се изненадам, ако при посещението си в следващата компания, в момента, в който отворя вратата, хората започнат да ме заливат с кофи с вода, а след това ще пуснат питбули и немски овчарки, ще бъда нахапан и мокър, а след това ще изскочи голяма механична боксова ръкавица и ще ме фрасне в лицето. А всички ще наскачат по бюрата си и ще издигнат този огромен банер, на който ще пише: „Глупако, защо дойде тук? Никога няма да направиш още една продажба!" Продължавайте в този дух, преувеличавайте, докато не си кажете: „Е добре, достатъчно, това е абсурдно." Ще започнете да се смеете над мисълта, а когато това стане, вие ще сте отнели цялата й сила. Нямаше ли да е страхотно, ако негативните мисли идваха с предупредителни табели - „Това е само една негативна мисъл, не е нужно да й вярвате, ако не искате." Но въпросните мисли не идват така. Те се появяват предрешени като истински проблеми или тихомълком се прокрадват, когато не внимаваме. И ако не сме наясно, че умът ни е велик измамник, фокусник, който вади негативни мисли от ръкава, то тогава ще се залавяме за всяка деструктивна мисъл, която ни дойде. Но тези техники ни дават възможни варианти за справяне с негативните мисли. Затова са толкова ценни.
Четвъртата техника е - противопоставяне на негативната мисъл с точно противоположна на нея. Каквото и да ви казва негативната мисъл, противопоставете й се като помислите точно противоположното на нея. Когато негативната мисъл дойде в главата ви: „Няма да направя нито една продажба повече днес", противопоставете й се с „Ще направя още няколко продажби днес." Когато негативната мисъл ви застигне „Никога няма да напредна финансово", противопоставете й се с „Ще имам невероятен финансов успех." Когато следната мисъл дойде при вас „Никога няма да имам сериозна връзка", противопоставете й се с точно обратното - „Скоро ще имам прекрасна връзка." Нали разбирате, че не можете да имате повече от една мисъл наведнъж. Може да ви се струва, че имате много мисли наведнъж, но в действителност вие пораждате мисъл след мисъл, мисъл след мисъл, мисъл и т.н. В даден момент вие мислите само за едно нещо. А ако премахнете негативната мисъл и поставите на нейно място точно противоположна на нея, вие отнемате силата й. Не подхранвайте звяра. Често реакцията на хората е точно обратната. Когато има нещо, което не искат да им се случи, повечето хора мислят за него, тревожат се, насочват вниманието си в тази посока и накрая го проявяват.
Петата техника е - използване на утвърждения срещу негативната мисъл. Ако не знаете какво са утвържденията, това са прости твърдения, които си повтаряте отново и отново, и отново. В книгата „Подсъзнанието може всичко" съм отделил цяла глава за утвържденията. Утвържденията са изключително ефикасни, особено за настоятелно появяващите се негативни мисли, тези, които са ви преследвали с години. Когато отново се появи въпросната негативна мисъл, спокойно й съобщете, че „отсега нататък, всеки път когато се появи, ще я посрещате с двеминутни утвърждения, чиито смисъл е точно обратен на това, което тя твърди." И спазвайте обещанието си. Когато съзнанието ви породи негативна мисъл, например: „Никога няма да напредна в живота", веднага щом тази мисъл се появи, противопоставете й се с двеминутни утвърждения, които имат точно обратния смисъл: „ Ще постигна невероятен успех в живота си. Ще постигна невероятен успех в живота си. Ще постигна невероятен успех в живота си." Повтаряйте си това утвърждение отново и отново в продължение на две минути. Ако негативната мисъл се завърне, отвърнете я с още две минути утвърждения. Ако отвръщате на въпросната мисъл с двеминутни утвърждения всеки път, когато се появява, ви гарантирам, че много бързо, често в рамките на няколко дни, негативната мисъл ще престане да ви преследва. Това са пет чудесни начина за справяне с негативното мислене. Използвайте тези, които ви се струват най-ползотворни, използвайте ги в комбинации, но най-важно е да ги използвате. Защото вече не е необходимо да се оставяте в ръцете на негативните мисли. Вече не е нужно да позволявате тези мисли да ви повалят. От този момент нататък вие притежавате инструментите и техниките за елиминиране на негативните мисли.
John Kehoe |
| | | pipps форумът е негов дом
Брой мнения : 219 Registration date : 02.09.2008
| Заглавие: Re: Пет 4удесни техники.... Пет Окт 03, 2008 8:13 am | |
| Тони,извинявай приятелче, но не ми стигнаха нервите да изчета всичко това. Едва ли всеки би се справил,ако реши да се отдаде на автосугестия - май за това говориш,нали,доколкото успях да мерна по диагонал. Ще кажа обаче,че ПЪТЯТ КЪМ АДА Е ПОСТЛАН САМО С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ...И още нещо, какво ми гарантира,че в усилието си да се справя с негативните си мисли, те първи успеят да се справят с мен, хахаха! ЧЕкай да бЕгам, че да не ми излезе късмета рано сутрин...
| |
| | | Гост Гост
| Заглавие: Re: Пет 4удесни техники.... Пет Окт 03, 2008 8:50 pm | |
| Гаранция дават само по магазините за закупена стока ))в живота няма...Но ако мирогледът ти е сиво-4ерен и си във ве4но лошо настроение, то неминуемо са те надвили лошите помисли ))И едва ли наистина всеки би се справил със на4ина за самовнушение към позитивна нагласа за своите мисли към себе си но и самата мисъл –„едва ли” слага край за вси4ки опити.Ще ти копирам и това сигурна съм, 4е го знаеш..... Ученото куче Веднъж едно учено куче мина покрай сборище котки. Като се приближи, видя, че всички те са погълнати от нещо и не му обръщат внимание - тогава спря. В същия миг едър, достолепен котарак се възправи сред другите, взря се в тях и им рече: -Братя! Молете се! А щом се помолите колкото трябва, не ще и съмнение, че от небето ще завалят мишки. Като чу тези думи, кучето вътрешно се разсмя и се отдалечи, казвайки си: - О, слепи и безумни котки, мигар не е все-известно - знам го и отличен опит, и от предците си, - че в отклик на молитви, вяра и просби от небето валят не мишки, а кокали! Не виждам нищо лошо и сатанинско в опита на хора 4рез автосугестията да успеят , ако могат да овладеят своите емоции, 4увства и хаоти4ни мисли. Всеки се ражда с две възможности за избор, едната е да овладеем ума си насо4вайки го към добри цели и да се наслаждаваме на наградите от живота, които ще извле4ем, другата е да пренебрегнем контрола над ума си и той да се самонасо4и към не толкова добри цели и да приемем последствията, които ще ни сполетят. „Трудно укротимо, непостоянно и своенравно, съзнанието е добре да бъде обуздавано. Обузданото съзнание носи щастие.” Какво са вярата, ме4тите, мислите? 4рез мислите ние идентифицираме и визуализираме нашите цели и намерения, а вярата е тази която ги превръща в реалност.Сами ние сме в състояние да решим до къде ще стигне нашето въображение.Като за пример да посо4а един болен 4овек и нещастен обрулен от живота.Какво се слу4ва с него, ако се остави на отрицателните си мисли, идват все пове4е беди и неуспехи и ако се поддаде съвсем на това бива сломен.И кой би му помогнал за това, близки, приятели,едва ли?Сам и единствено сам, трябва да намери сили в себе си и да обърне посоката за да продължи, важно е и да си повярва за да запо4нат да му се слу4ват и добри неща. Ако сте някъде на хубаво място сред весели хора не прихващате ли и вие от това настроение?Мога да кажа, 4е позитивните мисли могат да бъдат заразни, както и обратното. Аз съм сигурна, 4е в 4овешкият ум и въображение има много не открити възможности и 4е сме тук за да се развиваме и самоусъвършенстваме. Не зная до колко физиката работи върху методите на телепортиране, но но пък дали това, както и летателните ни способности не са заложени също в нашият ум!!! ))4е така, спирам по темата, както казва Пиппси - „да не ви занимавам с мои си фантасмагории”.Та.... ако това са сатанински мисли или пък изперкали то са си само мои, не ги натрапвам на никой... |
| | | megy moderator
Брой мнения : 260 Местожителство : Greece Registration date : 28.08.2008
| Заглавие: Re: Пет 4удесни техники.... Съб Окт 04, 2008 10:16 pm | |
| Съгласна съм с теб,Тони..... Свикнали сме да приемаме като разбиращо се от само себе си, че ситуациите и обстоятелствата генерират положително или негативно мислене, а ние сме тези, които със силата на някаква воля променяме негативното в позитивно. Всъщност е точно обратното - ситуациите и обстоятелствата са плод на нашето мислене. Положителното създава благоприятната ситуация, негативното също с такава сила създава неблагоприятната. Ако едно положително мислене доведе до плачевни резултати, значи това не е било положително мислене, а агресивно, маскирано с положителни фрази. Разнообразието , което се създава от редуването на негативно с позитивно в един момент става монотонност... Истинското разнообразие се вижда само с положителното мислене, защото то отваря сетивата и разгръща психичните ни сили, интелекта, активността, творчеството.... | |
| | | boy4o moderator
Брой мнения : 139 Age : 65 Местожителство : Sofia, BG Registration date : 29.08.2008
| Заглавие: Re: Пет 4удесни техники.... Вто Окт 07, 2008 11:52 am | |
| Хубаво, а какво правим в случая, когато самото позитивно мислене предизвиква негативни емоции? | |
| | | Гост Гост
| Заглавие: Re: Пет 4удесни техники.... Вто Окт 07, 2008 1:33 pm | |
| |
| | | Яя moderator
Брой мнения : 105 Age : 31 Registration date : 01.09.2008
| Заглавие: Re: Пет 4удесни техники.... Вто Окт 07, 2008 4:52 pm | |
| Не работи тоя линк. | |
| Заглавие: Re: Пет 4удесни техники.... Вто Окт 07, 2008 4:54 pm | |
| | |
| | | Гост Гост
| Заглавие: Re: Пет 4удесни техники.... Вто Окт 07, 2008 8:11 pm | |
| Каквото и да ти отговоря Пипси мисля 4е ще е тъпо, макар 4е това пак е един вид отговор ))Ако нещо не ми харесва просто не го 4ета не го и коментирам.А ако някой търси провокации винаги ще намери да се хване, било то и за дадена дума. Яя линка е само шеги4ка. : |
| Заглавие: Re: Пет 4удесни техники.... Сря Окт 08, 2008 1:32 am | |
| | |
| | | Гост Гост
| Заглавие: Re: Пет 4удесни техники.... Сря Окт 08, 2008 1:28 pm | |
| |
| Заглавие: Re: Пет 4удесни техники.... Сря Окт 08, 2008 8:16 pm | |
| | |
| | | Sponsored content